altijd iets betoverends voor elke gelegenheid

Il Picchio
De specht

Twee vrienden, gezelligheidszoekers en genieters van kwalitatief eten en drinken.

Hi! Wij zijn Xander en Jeroen.

Twee vrienden, gezelligheidszoekers en genieters van kwalitatief eten en drinken. Met een passie voor mooie wijnen.

In onze zoektocht naar het starten van ons eigen wijnlabel heeft het toeval ons eigenlijk in Marche  gebracht. Een mooie vergelijking met een Italiaanse legende over Marche.

Xander Booy, mede-eigenaar en oprichter van Il Picchio Vino, de lekkerste Italiaanse wijnen uit Marche
Jeroen Voorn, mede-eigenaar en oprichter van Il Picchio Vino, de lekkerste Italiaanse wijnen uit Marche

Il Picchio betekent de specht. De specht is hét symbool van Marche.

Volgens een legende werd één van de grotere steden van Marche, Ascoli Piceno, gesticht door de bevolkingsgroep Piceni waarbij zij door een specht naar deze plek werden geleid.

Diezelfde specht zal ons (Xander en Jeroen) nu door Marche leiden naar de mooiste wijnvelden, beste wijnmakers en heerlijkste druiven.

Van frisse witte wijnen tot krachtige rode wijnen,
voor iedere liefhebber biedt Marche uitstekende wijnen.

De streek

Marche

Marche is een regio die al eeuwenlang bekendstaat als een schat voor wijnliefhebbers. Deze regio heeft fantastische druiven en heerlijke wijnen, maar wordt vaak overschaduwd door andere Italiaanse regio’s met bulkwijnen. Dat vinden wij zonde.

Wij willen Nederland dan ook graag kennis laten maken met de mooiste wijnen van Marche. Met aandacht voor kleinschaligheid en kwaliteit, waarin het echte vakmanschap terugkomt wat je weer proeft in de wijn.

Het assortiment

De wijnen

De druiven van onze wijnen zijn altijd handgeplukt om zo de allerbeste kwaliteit te kunnen waarborgen. Waar het kan proberen we daarnaast ook de wijn biologisch en vegan te telen en produceren. Onze Pecorino en Passerina wijnen zijn hier al een mooi voorbeeld van.

Ons assortiment omvat elegante witte wijnen die de frisheid van de zeebries vastleggen, robuuste rode wijnen die de kracht van de bergen vertegenwoordigen, en sprankelende Rosato die de vreugde van de zonsondergangen weerspiegelen.

Welke wijn u ook verkiest, Il Picchio Vino heeft altijd iets betoverends voor elke gelegenheid.